October 2020 - Mpodia

Het Haagse trio onder leiding van Pascal Hillibert is inmiddels uitgegroeid tot een hele band formatie. De band die in 2001 is gestart heeft inmiddels al heel wat albums op de markt gebracht, maar is door het grote publiek nog steeds niet ontdekt.

Toch weet de band weer prachtige songs op dit nieuwe album te brengen. Zo is het Night Wind als tweede song van het album een juweeltje en ‘The Sound of Waves’ is meeslepend en mooi. Het mooie is dat dit album meer dan 1 juweeltje bevat. Het is het hele album dat je meesleept in een wereld van indie songs die klinken alsof David Bowie een nieuwe muzikale richting is ingeslagen. Het is de diversiteit van de songs waardoor het album een album is en geen losse songs. Dan weer even spannend met ‘Southern and the Dog’ dan weer even luchtig met ‘Clear Fence’.

Het is een album dat je in de donkere dagen gaat beluisteren, liefst alleen, comfortabel in een stoel en een drankje ernaast. Laat je verleiden door de luchtere songs ‘More Rain On Vegas’, ‘Sister’ en het huidig toepasselijke ‘In Times of Madness’. Het is het derde deel van de trilogie Grayhouds, Constellations en dit Starlight

Het is dan ook tijd om eens naar de Nederlandse acts te kijken en te waarderen. Want deze band kan zich prima meten met de Belgische acts die (lijkt het) meer gewaardeerd worden dan de Nederlandse acts.

(Roelof Noorda)

Back