July 2010 - MusicFromNL

De projecten van Pascal Hallibert komen nogal eens aan bod in de recensierubriek, hadden we onlangs nog Praise The Twilight Sparrow en een album van Point Quiet, nu is er weer nieuw werk van Templo Diez. Een ep'tje om ons lekker te maken voor het aankomende album, dat eind dit jaar moet verschijnen. Drie nieuwe nummers en een liveversie van 'The Devil You Know' dat eerder te vinden was op 'Hoboken'.

Het schijfje begint rustig en sfeervol met 'Greyhounds', de muziek zou van Eels kunnen zijn na het versnaperen van een buisje valium, opvallend is vooral het geluid van de zang van Hallibert, het lijkt wel of hij vanuit een andere ruimte fluistert, maar dat is dan wel hard opgenomen. Gaandeweg wint de muziek aan kracht en heeft het iets onheilspellends. Het hieropvolgende 'Holler#1' is sterk Velvet Undergroundiaans met de repeterende gitaarbegeleiding en noisy geluiden. Eigenlijk smeedt de track de twee kanten van de Velvet Underground mooi aan elkaar, de relatieve rust van een gitaarsong wordt gekoppeld aan de meer hectische kant van dat gezelschap.

'Light Stroking The Walls' is het meest toegankelijke nummer van de ep, het lijkt bijna wel een echt popliedje met een meezingbaar refrein. Deze compositie zit dan wel weer enorm vol met geluiden van de diverse instrumenten. Als toetje krijgen we dus de liveversie van 'The Devil You Know' opgenomen voor een Amerikaanse radiozender. De opname laat goed horen dat Templo Diez bepaald geen band is die de goede prestaties alleen levert na veel kommaneuken in de studio. Ook live brengt het sextet met gemak de vele extra lagen aan.

'Freiheit' heeft duidelijk z'n punt gezet, er wordt weer reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe langspeler. Op grond van het nieuwe werk op deze ep moet dat wel weer een erg boeiend werkstuk worden.

(Roel)

Back